Teknik Paw duit di Tesco

Assalamualaikum. Ini terjumpa dekat fb tulisan entah siapa. Tapi nampak macam benar je isi yang dia ceritakan berdasarkan pengalaman dia ini.

Berhati-hati lah ketika berurusan dengan orang yang kita tidak kenal lebih-lebih lagi melibatkan duit.

ok, ini isi cerita tu..

Teknik menipu terkini di TESCO Extra Selayang (berhampiran je sebenarnya….)
Petang kemarin ketika keluaqkan duit dari Mesin ATM di TESCO extra selayang, ada satu brader Melayu. awai 50an. sawa matang. tinggi dlm 1.60 m. pakai smart. minta tolong pasai kad ATM dia telan dlm mesin ATM. Dia kata dia “cikgu” dari Syah Alam. Bini nak operate ptg ni kat HKL.

Simpati dgn dia aku cuba tolong la apa yg boleh. Dia minta no acc aku. nak suruh kawan dia sorang “USTAZ” bank in duit dlm acc aku. aku ambik no phone “cikgu” 0175334878 utk sent no acc aku .

Plan dia cukup menarik.. tengah2 dok cerita pasai masalah dia ni, tot2 call in dari bank katanya, aku tengok sendiri no yg call in tu start 03 . percaya la aku dari bank. no office. Dia suruh cut off ATM acc sebab kat dlm tu ada balance RM16K. fuyyooo .

lps tu ada call lain masuk kat hp dia yg lg 1. (Loaded juga “cikgu” ni ada 2 hand phone. ) USTAZ call lambat sikit nak transfer. suruh aku tunggu 1/2 jam.
“cikgu” ni merayu kat aku nak pakai duit dulu dlm 8 ratus sebelum USTAZ transfer RM1K kat acc aku.. kalau aku ada duit pun aku x bagi sebanyak tu,
dia tanya berapa aku boleh bagi dulu kat dia, sebab ada Staff dia stuck kat Cashier . pehhhhhh membelit nya cerita dia..
aku cakap kat “cikgu” tu, duit aku boleh bagi , tapi mai IC dia utk aku Snap gambaq guna hand phone ..

Dia cuba merayu , yang dia tak kan tipu ….tapi bila aku berkeras minta IC dia lari pi kot lain.
Tak mau ada org lain juga ditipu dgn CARA yang sama , pagi tadi aku pi Report Polis kat balai Batu caves, rupanya dah ghamai yang report terTIPU dgn teknik mcm “CikGu” ni….

Be the first to comment on "Teknik Paw duit di Tesco"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*