Apabila Sedang Membaca AL-FATIHAH Dan Tiba-Tiba Menguap Ketika Solat , Maka Perlulah Ulang Balik Ayat Yang Terganggu Itu…!!! (PENJELASAN DARI USTAZ , BACA DAN SEBARKAN UNTUK PENGETAHUAN BERSAMA)

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh …

 Segala puji bagi Allah, Rabb sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat…

 Jika tidak dapat menahan diri daripada menguap, maka tutuplah mulut dengan tangan dan berusaha tidak mengeluarkan sebarang bunyi. Ini berdasarkan hadis Nabi SAW yang bermaksud : “Jika seseorang kalian menguap, maka tutuplah mulut dengan tangannya kerana sesungguhnya syaitan masuk (ke dalam mulut yang terbuka). ”

( Hadis Riwayat Muslim)

 Demikian sahaja yang boleh saya sampaikan, sebelum itu saya mohon maaf kepada pembaca sekiranya apa yang saya sampai ini ada sedikit kesalahan atau sebagainya, Saya ini hanya manusia biasa yang tidak luput dari kesalahan”.

 Semoga artikal ini memberi manfaat untuk anda semua. Wallahu a’lam

Be the first to comment on "Apabila Sedang Membaca AL-FATIHAH Dan Tiba-Tiba Menguap Ketika Solat , Maka Perlulah Ulang Balik Ayat Yang Terganggu Itu…!!! (PENJELASAN DARI USTAZ , BACA DAN SEBARKAN UNTUK PENGETAHUAN BERSAMA)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*