10 Perkara Failed Semasa Anugerah Meletop 2016

Siapa yang menonton Anugerah Meletop Era semalam pastinya merasa ada sesuatu yang tidak kena. Ramai juga yang menyatakan bahawa anugerah ini syok sendiri. Apa-apapun, berikut 10 perkara yang penulis rasa sedikit failed pada AME 2016 kali ini.

ame 2016

10 Perkara Failed AME 2016

  1. Sound system yang amat kureng. Semasa artis buat performance, jelas kedengaran penonton bercakap. Kadang-kadang music lebih kuat daripada suara penyanyi.
  2. Anugerah menjadi medan untuk memberi penghargaan kepada semua yang terlibat. Sebaliknya, airtime untuk pemenang hanya dihadkan kepada 5 patah perkataan sahaja, waima pengacara pula berucap panjang meleret-leret.
  3. 4 orang pengacara pada satu anugerah, amat caca merba dimana semua pengacara ingin bercakap.
  4. Penyanyi-penyanyi baru yang menyanyi live, jelas terserlah bahawa selama ini lagu-lagu mereka yang berkumandang di radio hanyalah sekadar autotune. Suara live sangatlah bukan seperti seorang penyanyi.
  5. Penyampai anugerah seperti tidak rehearseal langsung. Sehingga ada yang  tidak tahu hendak bercakap apa, sehingga suasana menjadi krik krik.
  6. Siti Nurhaliza yang seorang legend, boleh kalah pada seorang penyanyi baru(penyanyi ke.)
  7. Sekiranya Ayda Jebat masuk ke dalam kategori Pelawak, dia boleh menang. Bahkan, jika “Ayda jebat” merupakan sebuah movie sekalipun, kemungkinan Polis Evo boleh kalah.
  8. Saleem seorang legend, hanya diberikan airtime yang sedikit.
  9. Kumpulan Slam semua hadir semalam perform, tapi cuma tunjukkan Zamani dan Shah. Cameraman galak menunjukkan orang-orang kat bawah .
  10. Boleh disimpulkan, ramai peminat tak semestinya terbaik. Dan tak ramai peminat tak semestinya tak terbaik.
penyanyi Nora memberi komen.

Yang Best Pada AME 2016

walaubagaimanapun, bukan semua failed, ada beberapa yang best contohnya:
  1. Persembahan Akim dan Stacy
  2. Pesembahan Zamani dan Saleem.
  3. Tribute kepada Encik Zulkarnain (pengacara bola
Jika ada yang nak tambah, bolehlah komen di bawah ni.

[iklan: drama terbaru Aku Bukan Bimbo]

7 Comments on "10 Perkara Failed Semasa Anugerah Meletop 2016"

  1. Tribute Anugerah Khas adalah Encik Zulkarnain Hasan bukan Zulkifli.

  2. Tribute Anugerah Khas adalah Encik Zulkarnain Hasan bukan Zulkifli.

  3. lawak nabil psal 1.5 juta tu mmg win..

  4. lawak nabil psal 1.5 juta tu mmg win..

  5. This comment has been removed by the author.

  6. Testing comments system :-s

Leave a comment

Your email address will not be published.


*